Auteursinformatie

Tuinier, ds. D.W.

D.W. Tuinier

Ds. D.W. Tuinier (1964) is sinds 2018 predikant van de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Daarvoor diende hij de gemeenten van Terwolde-de Vecht (2001), Aagtekerke (2007) en Waarde (2014).


BLOG Archief

Voor jou geschreven
27 augustus 2020 | Ds. D.W. Tuinier

Voordat hij in 2001 predikant werd, heeft ds. D.W. Tuinier elf jaar in het basisonderwijs gewerkt. Hij was meester in groep 8 van de Willem de Zwijgerschool in Hendrik-Ido-Ambacht. Nadat hij predikant geworden was, schreef hij enkele dagboekjes voor kinderen en een boek voor schoolverlaters. Zijn nieuwste boek voor kinderen is: Voor jou persoonlijk. Brieven aan kinderen. Het zijn 52 korte hoofdstukjes, bedoeld voor iedere week één, bijvoorbeeld om op de zondagen te lezen. Het boek is geschikt voor de leeftijd vanaf 7 jaar.
 
De onderwerpen die in deze uitgave voorkomen, zijn voor kinderen herkenbaar, zoals: buiten spelen, knecht zijn van de juf, zingen, bidden, vriendje of vriendinnetje en eerbiedig zijn. Aan de hand van al die dingen legt ds. Tuinier iedere keer een stukje uit de Bijbel uit.
De bedoeling is: ‘Lees eerst het gedeelte uit je Bijbel, daarna het hoofdstukje met de uitleg. Als je dan nóg een keer het stukje uit de Bijbel leest, zul je het vast minder moeilijk vinden.’
 
De opbrengst van dit boek is mede bestemd voor ‘De Haven’, het nieuwe inloophuis van de Gereformeerde Gemeente te Kampen, de gemeente waarvan ds. Tuinier sinds 2018 predikant is.Ter illustratie een voorbeeld uit het boek:

Knecht zijn
 
Je kijkt er al naar uit... Morgen ben ik knecht! Knecht van de juf of de meester.
Misschien ga je al iets eerder naar school om wat werkjes te doen.
Als de schoolbel gaat en iedereen binnen is, begint het. Want je moet goed opletten of er iets voor jou te doen is. De meester of juf hoeft maar iets aan jou te vragen, of je gehoorzaamt.
Dat is jouw taak: knecht. Best belangrijk, hoor! En... natuurlijk doe je je best.
 
Weet je wie er ook knecht is? Samuël.
Op een nacht wordt Hij door de Heere geroepen. En dat in een verdrietige tijd, waarin veel zondige dingen gebeuren in en om de tabernakel in Silo.
Toch is de Heere Zijn volk niet vergeten.
Dat kun je merken aan Samuël. Hij heeft God lief. En dat was in die tijd echt niet makkelijk.
 
‘Samuel, Samuel!’ De Heere roept. Maar Samuel weet niet dat het Gods stem is. Hij denkt dat de hogepriester Eli hem roept. Maar ook die begrijpt het niet.
Eindelijk dringt het tot Eli door: de Heere roept. Dan zegt Eli Samuël de woorden voor waarmee hij God moet aanspreken: ‘Spreek, Heere, want Uw knecht hoort.’
Daarna gaat Samuël terug naar zijn bed.
 
Dan gebeurt het. Een schok gaat door hem heen als hij weer diezelfde stem hoort: ‘Samuël, Samuël!’
Eerbiedig klinkt zijn stem: ‘Spreek, want Uw knecht hoort.’
Hoor je het Samuël zeggen: Uw knecht... 
Knecht zijn, dat betekent: luisteren en gehoorzaam zijn. Want God is zijn Meester. Samuël verlangt ernaar om méér te horen.
Samuël heeft de Heere lief. Daarom wil hij niets liever dan dicht bij Hem blijven.
 
Ook jij moet luisteren naar Gods stem. Want Hij spreekt tot jou. Hij spreekt tot je door Zijn Woord. Als je Bijbel leest. Of als je in de kerk luistert naar de preek. Dan wordt ook jij geroepen: Bekeer je! Kom tot Mij!
Zeg jij ook: ‘Spreek, want Uw knecht hoort’?
Dat is genade. Gods genade maakt je tot een knecht. Nee, dat is niet makkelijk. Toch kan het, als de Heere je helpt. 
 
Lezen: 1 Samuël 3:1-10
Zingen: Psalm 84:3

‚Äč

Boeken van deze auteur


Boeken staan alfabetisch gesorteerd op titel.


 • De vriend van de Bruidegom

  Tuinier, ds. D.W.;

  Bedrag niet beschikbaar

 • Een baken in zee

  Tuinier, ds. D.W.;

  € 11,90

 • En men noemt Zijn Naam...

  Tuinier, ds. D.W.;

  € 17,50

 • Jouw enige troost

  Tuinier, ds. D.W.;

  € 15,90

 • Leven als christen

  Tuinier, ds. D.W.;

  € 10,90

 • Licht voor mijn pad

  Moerkerken, ds. A.; Harinck, ds. W.Ruitenburg, ds. P. vanTuinier, ds. D.W.Karels, ds. W.J.Visscher, ds. W.Heiden, ds. B. van der Labee, ds. B.Mulder, ds. P.Zippro, ds. J.B.Vergunst, ds. A.T.Paul, ds. H.

  € 20,90

 • Nooit uitgeleerd

  Tuinier, ds. D.W.;

  Bedrag niet beschikbaar

 • Uw goede Geest

  Tuinier, ds. D.W.;

  € 7,50

 • Voor jou geschreven

  Tuinier, ds. D.W.

  € 9,90