» Homepage
Alie
Buijert
Buijert, Alie

In 1956 ben ik geboren en met schrijven begonnen toen ik voor de zending in Papua werkte. Regelmatig schreef ik brieven over het werk en leven in Papua die naar familie en vrienden in Nederland gestuurd werd.
Mijn neven en nichten waren toen jong en ik kon natuurlijk niet naar hun verjaardagen. Daarvoor woonde ik te ver weg. Ik ben toen begonnen met verhaaltjes schrijven voor hun verjaardagen. Zodoende kwam ik er achter dat ik schrijven best leuk vond. Mijn neven en nichten werden groot en mijn verhaaltjes minder geschikt voor hen.
In mijn werk als verpleegkundige zag ik steeds hoe belangrijk het is als mensen kunnen lezen en schrijven. Er verandert echt heel veel in je leven wanneer je dat geleerd hebt. Probeer je maar eens voor te stellen wat er anders zou zijn in je leven als je het niet zou kunnen. Mensen zijn dan vaak minder gezond, krijgen minder goed werk, blijven armer en kunnen ook niet de Bijbel en kinderbijbel lezen. Ik vind het heel belangrijk dat mensen leren lezen. En ik vind het ook belangrijk dat mensen en kinderen in Nederland weten dat er nog steeds mensen zijn die dat niet leren en dat het best een voorrecht is om goed onderwijs te krijgen.
Toen ik in Nigeria werkte vertelde mijn vriendin me over haar zoontje die een gehandicapte jongen in een hutje had gezien en daar helemaal ontdaan van was. Ik dacht toen, dit moeten kinderen in Nederland weten. Toen is het idee voor het boekje 'Het geheim van de hut' geboren.
De boekjes die ik geschreven heb gaan over kinderen op plaatsen waar ik geweest ben. De verhalen zijn verzonnen maar de gebeurtenissen zijn wel allemaal dingen die ik daar meegemaakt heb. Alleen wat juf Agnes in 'Het geheim van de juf" over haar jeugd vertelt is wel voor 90 procent waar gebeurd.

Lees meer

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: