» Homepage
Jannie
Kranendonk-Gijssen
Amersfoort
Ja
3
Kranendonk-Gijssen, J.

Tot het begin van ons trouwen was ik directiesecretaresse, daarna ben ik verhalen gaan schrijven voor diverse bladen. Dit deed ik onder pseudoniem. Als kind (en ook later) heb ik altijd veel gelezen. Opstellen schrijven en spreekbeurten houden waren mijn grootste hobby’s. 


Toen onze kinderen de basisschool bezochten, heb ik jarenlang als vrijwilligster de AVI-testen en DMT-testen afgenomen. Het contact met de kinderen vond ik heel erg leuk. Voor onze eigen kinderen heb ik ook altijd veel voorgelezen.


Toch vond ik het spannend toen uitgeverij Den Hertog - nadat zij enkele verhalen van mij hadden gelezen - mij vroeg een kinderboekje samen te stellen over het leven van Wulfert Floor. Ik kende zijn boeiende levensverhaal. Dat had ik gelezen voordat ik een dagboek had samengesteld uit zijn werken. Het kinderboek kreeg de titel: Wulferts grootste wens. Daarna volgde De dominee in de gevangenis over het leven van ds. L.G.C. Ledeboer.  In deze kerkhistorische boekjes lees je geen 'spannende' verhalen, maar ze zijn wel erg leerzaam. Je leest daarin Wie de Heere wil zijn voor Zijn kinderen!


Kijk ook nog even bij Rino Visser. Hij heeft de prachtige tekeningen gemaakt. Daardoor is het boekje zo mooi geworden!

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: