» Homepage
Janny en Nel
Bout en Spaan
Scherpenzeel
1934 en 1945
Nee
Bout, J./ N.J.Spaan

Samen schrijven


Samen schreven ze drie kinderboeken,  maar ook een aantal boeken voor volwassenen. De meeste verhalen die mevrouw Bout en mevrouw Spaan schrijven, zijn echt gebeurd. Mevrouw Bout gaf jaren les in Duits en Godsdienst. Mevrouw Spaan doceerde Nederlands en Godsdienst.


Tekst: Leanne Monster


Kunt u iets over jullie leven vertellen?
We leerden elkaar kennen toen we collega’s waren op het Van Lodenstein College in Amersfoort en ontdekten dat we dezelfde dingen mooi vonden. Jaren geleden besloten we om een ruime bungalow in Scherpenzeel om te bouwen tot twee kleine appartementen. 


Schrijft u echt samen?
Mevrouw Bout: ‘Ik ben vooral van het schrijven.’
Mevrouw Spaan: ‘En ik lees hoofdstuk na hoofdstuk kritisch door. Dan kijk ik naar de inhoud en de schrijfstijl. Zelf schreef ik ook mee.’
Mevrouw Bout: ‘Kritiek op je werk is alleen maar goed. Het is fijn om elkaar te helpen als dat nodig is, ook bij het schrijven.’


Waar gaan al die boeken over?
Vooral over kerkgeschiedenis. We houden allebei erg van Engelse en Schotse schrijvers. Aan een levensbeschrijving van deze schrijvers (zoals Matthew Henry, James en William Guthrie, James Renwick en Thomas Halyburton) gaan veel reizen en onderzoek vooraf.


Waarom juist kerkgeschiedenis?
Mevr. Spaan ging eerder naar Schotland vanwege de kerkgeschiedenis. Mevr. Bout ging later mee. Zo is het balletje gaan rollen.


Wat is uw doel met schrijven?
Dat je via boeken mensen kunt bereiken met de Boodschap uit de Bijbel. Je staat versteld hoeveel mensen geleden hebben om het geloof.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: