» Homepage
Rijk
Arends
Opheusden
1977
Ja
2
Arends, Rijk

In september 2017 verscheen het debuut van Rijk Arends bij Uitgeverij Den Hertog: een jeugdboek over Opheusden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit krantenartikel lees je er meer over.


Hij stelt zich voor: Mijn naam is Rijk Arends. Ik woon samen met mijn vrouw en twee zonen Janco (12) en Henry (0) in Opheusden. Dat is een dorp in de Betuwe waar ook het verhaal in mijn boek zich afspeelt.


In werk als groepsleerkracht op De Hervormde School in Opheusden waar ik al 11 jaar met veel plezier voor groep 8 sta.
Schrijven is mijn grootste hobby. Gelukkig heb ik als meester veel vakantie. Dan heb ik extra veel tijd om te schrijven. Andere hobby’s van me zijn vissen, wandelen, voetballen en hardlopen. 


Twee jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van Onder Vuur. Toen ik de eerste versie af had, heb ik de kinderen uit mijn klas mee laten lezen. Die vertelden me wat ze leuk en spannend vonden of wat ik juist weg moest laten. Dat heeft me geholpen om er een mooi boek van te  maken.
Ook mijn vrouw en zoon hebben regelmatig meegelezen en me waardevolle tips gegeven.
Toen ik met uitgeverij Den Hertog in contact kwam en besloten werd om het boek uit te geven, is het pas echt geworden tot wat het nu is. En daar ben ik best trots op.


Wat dit boek extra leuk maakt, is dat het zich afspeelt in mijn woonplaats Opheusden. Er is in de oorlog zoveel gebeurd in het dorp dat eigenlijk niet vergeten mag worden, dat ik besloot om er een boek over te schrijven. Gelukkig is dat nu gelukt. Eerst heb ik natuurlijk alles uitgezocht, veel gelezen en met mensen gesproken. Daarna heb ik de hoofdpersoon Evert bedacht en er een spannend verhaal van gemaakt. Er is ook een gedeelte dat ik verzonnen heb. Je zou kunnen zeggen dat het boek een combinatie is van werkelijkheid en fantasie.
Ik hoop dat jullie ervan genieten!

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: