» Homepage
Herman
Wilbrink
Apeldoorn
1992
Apeldoorn
Ja
Nee
Wilbrink, Herman

Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben geboren op 1 juli 1992 in Apeldoorn. In 2014 ben ik getrouwd met Marina. Ik woon in Apeldoorn en geef les op de ds. C. de Ridderschool in Nunspeet. Naast het schrijven van verhalen vind ik het leuk om te tekenen en te schilderen.


Waarom ben je gaan schrijven?
Toen ik 14 jaar was kreeg ik Pfeiffer. Ik was erg moe en ik kon niet naar school. Ik lag dagen op de bank. Ik las toen veel, maar dit ging vervelen. Toen ben ik zelf verhalen gaan schrijven. De eerste dag had ik gelijk een heel verhaal klaar. Langzamerhand kwam de serie: ‘Met de Cascade op avontuur’ uit de pen rollen. De serie gaat over een jongen die bij zijn oom en tante op een schip gaat logeren. Het schip bestaat echt en is van mijn oom en tante. Ik vind het nog steeds erg leuk om te schrijven en heb intussen al heel wat verhalen klaar liggen om uitgegeven te worden.


Hoe kom je aan ideeën voor je verhalen?
Veel dingen die ik opschrijf komen uit mijn dikke duim. Sommige dingen hoor ik van andere mensen, maar soms schrijf ik over dingen die ik zelf heb meegemaakt. Bij mijn oom en tante aan boord heb ik al verschillende dingen meegemaakt die ik in mijn verhalen heb gestopt.
Ook werkte ik bij een oudere vrouw in de tuin. Zij woonde in een oud huis en zij vertelde mij een keer dat er onder het huis waarschijnlijk een gangenstelsel zit. Mijn hersenen gaan dan draaien en mijn fantasie komt tot leven en hier heb ik ook een spannend verhaal over geschreven.


Hoe ben je bij een uitgever gekomen?
Mensen zeiden op een gegeven moment tegen me: “Je moet je verhalen eens laten uitgeven.” Ik vond dit lastig, want ik schrijf voor mijn plezier en voor mensen die het leuk vonden om mijn verhalen te lezen. Na vijftien verschillende verhalen, besloot ik om toch een verhaal naar een uitgever op te sturen. Ik kwam in contact met uitgeverij Den Hertog. Zij hadden belangstelling voor mijn verhaal en al snel kwam het verlossende woord: “We willen je verhaal uitgeven!”
Na een goed gesprek in Houten begon ik met het herschrijven van mijn verhaal. Door de tips van de uitgever werd het verhaal een stuk beter.


Wat vind je zo leuk aan schrijven?
Als ik aan het schrijven ben, beleef ik alles in mijn hoofd alsof het echt is. Soms roept mijn vrouw me wel eens, en dan hoor ik dat niet eens. Het is heerlijk om in gedachten allemaal spannende en leuke dingen mee te maken. Dat wil toch iedereen wel?!
Heb je zelf nog een vraag of wil je nog iets zeggen? Dan mag je altijd contact met me opnemen.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code:
      
bloem

Workshops kinderboeken