» Homepage
M.H.
Karels-Meeuse
Veenendaal
1949
Rilland-Bath (Zld)
Ja
10
Karels-Meeuse, M.H.

Als jong meisje vond ik het leuk om opstellen en brieven te schrijven. Meer schrijfervaring had ik niet toen ik aan een oproep in gezinsmagazine de Gezinsgids om als moeder elke maand een stukje over je baby te schrijven gehoor gaf. Het leek mij een aardige ontspanning naast de dagelijkse zorg voor zes jonge kinderen.


Ik stuurde een kort stukje in over mijn baby van zes weken oud.  Wat leuk om mijn debuut van 120 woorden zwart op wit te lezen! Als vanzelf groeiden er daarna kleuterverhaaltjes. Een kleuterboek was de volgende stap. In de jaren 80 van de vorige eeuw waren er nog weinig kinderboeken. Het was een leuke ontspanning om zeven deeltjes over het jongetje Jos te schrijven, die later als verhalenboek werden gebundeld. De bouwstenen hiervoor reikten mijn kinderen als het ware aan, al was er ook een flinke dosis fantasie bij.


Omdat ik veel van geschiedenis houd en de kinderen al lang volwassen zijn, ben ik later op een ander genre overgestapt: het historische jeugdboek. Positief vind ik dat je geen plot hoeft te bedenken en dat historische boeken waardevol en tijdloos zijn. Ik vind het leuk om historische personen door middel van dialogen tot leven te brengen. Het liefst schrijf ik over mensen die voor de protestantse geschiedenis grote betekenis hebben gehad  en die voor de jeugd wat in het vergeetboek dreigen te raken, zoals de predikanten John Bunyan en Robert McCheyne, John Warburton en Salomon Duijtsch. Ook heb ik oude boekjes bewerkt, onder andere over het leven van een Joods meisje, Sukey Harley en het dagboek van Jessie Thain. Opmerkelijk dat ik vaak over personen uit het Engelstalige gebied heb geschreven. Verder heeft het schrijven van korte verhalen ook mijn belangstelling.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code:
      
bloem

Workshops kinderboeken