» Homepage

Mijn naam is Anky Spoelstra. Ik ben illustrator, maar daarnaast schrijf ik ook versjes en korte verhalen. In 1959 ben ik in een klein dorpje in Friesland geboren. Mijn ouders zijn, toen ik 1 jaar was, naar Amsterdam verhuisd en daar heb ik mijn hele jeugd gewoond. Zolang als ik me kan herinneren vond ik het heerlijk om te tekenen! Maar ook het vormgeven van briefpapier, posters, en visitekaartjes vond ik fijn om te doen. Na de middelbare school kon ik kiezen wat ik verder wilde studeren. Ik wilde heel graag naar de Gerrit Rietveld Academie en gelukkig werd ik toegelaten. De eerste anderhalf jaar heb ik Grafisch ontwerpen gevolgd. In het tweede jaar mochten we een keuzevak er bij nemen en omdat ik nog steeds heel graag tekende koos ik illustratie. Halverwege dat jaar kwam ik er achter dat ik zoveel plezier beleefde aan het illustreren dat ik daar mijn hoofdvak van wilde maken. Van die keuze heb ik nog nooit één moment spijt gehad! Wat een heerlijk vak!


Nu woon ik met mijn gezin in Zaandam en werk ik al meer dan 25 jaar als freelance illustrator. Ik maak tekeningen voor kinderboeken zoals ‘Kom je op mijn feestje’ en ‘Sem en Siem’ maar ook voor wenskaarten, rekenboekjes, taalboekjes, spelletjes en nog veel meer.


Hobby’s heb ik natuurlijk ook! Ik hou veel van muziek en speel klarinet in drie verschillende orkesten. Ook hou ik heel veel van dansen en daarom zit ik op Jazz-ballet. Boeken lezen vind ik ook fijn. Er zijn zoveel mooie boeken!! 

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

In deze categorie staan nog geen producten.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: