» Homepage
Johan
Frinsel
Veenendaal
1927
Amsterdam
Frinsel, J.J.

J.J. Frinsel werd op 5 september 1927 in Amsterdam geboren. Zijn ouders waren niet christelijk, maar hij heeft wel een christelijke kleuterschool bezocht. Daarna volgde hij openbaar onderwijs, maar kwam toen al spoedig in aanraking met het Evangelie.


Frinsel kwam op een ingenieursbureau te werken als werktuigbouwkundig constructeur en evangeliseerde in zijn vrije tijd. Hij leidde jeugdclubs, waar hij uit de bijbel vertelde, maar ook vrije verhalen voordroeg. Zo is Frinsel ertoe gekomen om te gaan schrijven.


Zijn eerste boek, dat in 1950 verscheen, droeg de titel Een avontuur in school. Toen hij 40 jaar was, werd hij directeur van de vereniging ‘Tot Heil des Volks’. Van 1989 tot en met 1998 was hij ook tweede voorzitter van de EO.


Zijn hobby’s zijn tekenen, schilderen, muziek maken, maar vooral: vertellen. Na zijn eerste boek volgden nog vele andere boeken, zoals Zo’n jongen uit de Jordaan (1960), Feest in Dribbeldam (1962), Fluiten naar Sallie (1995), waar 100.000 exemplaren van in Rusland zijn verspreid, en Ontmoeting voor de poort (1996). Ook schreef hij enkele verhalenbundels, waaronder Sjakie (1985) en Het kerstfeest van de kistenmaker (1992). Ook werd er van hem een bundel met korte verhalen in Duitsland uitgegeven. Verder verscheen er een vertelcassette Fluiten naar Sallie (1995) en verschenen enkele vertel-cd’s: o.a. Blauwe ogen (1996) en Ratten op de belt (1998).


Frinsel denkt in zijn schrijven mede beïnvloed te zijn door Theo Thijssen, Charles Dickens en Karl May. Hij schrijft om iets van de boodschap van het evangelie door te geven, maar ook omdat hij het plezierig vindt om verhalen te bedenken. Hij schrijft het liefst over wat mensen beweegt en over de zin van het leven.


Hij leest graag boeken van o.a. Dostojevski, Werner Keller en Flavius Josephus.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.

Nieuwsbrief    CAPTCHA code: