» Homepage

Workshops kinderboeken schrijven

Heb je vaak prachtige verhalen in je hoofd?
Is het je droom ooit een eigen boek te schrijven?
Dan is deze serie workshops iets voor jou!

Tijdens een viertal workshops krijg je vaardigheden aangereikt waarmee je stapsgewijs zelf een boek kunt gaan schrijven. Er wordt bijvoorbeeld geoefend met het bedenken van een mooi thema, er worden dialogen geschreven en karakters komen tot leven.

Je leest fragmenten uit kinderboeken, je oefent met het maken van een goede plot en een mooi raamwerk. Je zult ervaren dat de techniek van schrijven aan te leren is.

Je hoeft niet bang te zijn dat het volgen van de workshops te moeilijk voor je is,

want goed schrijven kun je leren.

Tijdens de workshops krijg je handvatten om je eigen kinderboek te schrijven.

 

Samenwerking auteur en uitgeverij
De Workshops kinderboeken schrijven zijn een uniek initiatief van uitgeverij Den Hertog en auteur Marian Schalk- Meijering. In nauw overleg hebben zij het lesmateriaal ontwikkeld dat bij de workshops wordt gebruikt. Inhoudelijk worden de workshops volledig verzorgd door Marian Schalk, zelf een ervaren auteur. Tijdens de laatste cursusmiddag maak je kennis met de redacteur jeugdboeken van uitgeverij Den Hertog. Je leert welke eisen de uitgeverij stelt om een boek uit te kunnen geven en hoe je een manuscript het beste aan kunt bieden.

Een manuscript dat je na de cursus ter beoordeling naar de uitgeverij stuurt, wordt gegarandeerd beoordeeld.


Marian Schalk- Meijering heeft ruime ervaring op het gebied van kinderboeken schrijven. Ze begon haar loopbaan als redacteur bij het Reformatorisch Dagblad, zat ruim 20 jaar in de redactie van de GezinsGids en heeft meer dan 60 kinderboeken geschreven. Daarnaast geeft ze lezingen op scholen om kinderen te vertellen over haar boeken en runt ze Adviesbureau Boekenwurm om basisscholen te helpen bij het uitzoeken van goede en mooie leesboeken voor de klas en de schoolbieb.

"Ik vind het heerlijk om in de wereld van nieuwe verhalen te stappen. Mijn cursisten mogen tussen de vier workshops door steeds een nieuw hoofdstuk van hun verhaal naar mij mailen. Ik geef gerichte feedback waar ze mee verder kunnen. Op die manier 'groeien' de verhalen. En vooral ook door het 'samen delen' van de verhalen ontstaat er een schrijversband... Die wordt natuurlijk versterkt wanneer een verhaal later ook echt wordt uitgegeven."

 

Uitgeverij Den Hertog is uitgever van christelijke kinderboeken. Haar doelgroep beslaat de volle breedte van de gereformeerde gezindte. In 2012 bestond deze uitgeverij 100 jaar! Den Hertog hecht grote waarde aan kwaliteit.

Marija Veldhoen is redacteur jeugdboeken en zij begeleidt (toekomstige) auteurs. Als geen ander weet zij aan welke eisen een goed kinderverhaal moet voldoen.

"Inmiddels werk ik al ruim zeven jaar als redacteur. En wat een leuk werk is dat! Ik vind het heel inspirerend om auteurs te begeleiden en hun verhalen te zien groeien. In drie jaar tijd hebben de workshops ons al zes enthousiaste en veelbelovende nieuwe auteurs opgeleverd. Daar zijn we heel blij mee."