» Homepage
Jan
van Reenen
Veenendaal
1954
Barneveld
Ja
6
Reenen, Jan van

Jan van Reenen werd op 7 mei 1954 in Barneveld geboren, als zoon van een boer. Hij bezocht in Barneveld de ulo, waarna hij in Ede het havo-diploma behaalde. Daarna is hij enige jaren werkzaam geweest in de journalistiek (Reformatorisch Dagblad), waar hij het schrijven geleerd heeft. Hij kwam daarna in het basisonderwijs terecht. Vanaf 1979 werkt hij op de dr. Steenblokschool in Veenendaal. In datzelfde jaar trouwde hij. Het echtpaar Van Reenen kreeg zes kinderen, waarvan er een op jonge leeftijd stierf.


Toen Jan van Reenen jong was had hij al het idee om schrijver te worden. Hij las veel boeken, vooral van W.G. van de Hulst, Anne de Vries en K. Norel.


Zijn eerste boek, de Kassier van de kolensjouwer (1982), behandelt het leven van de Engelse predikant William Huntington. Sindsdien zijn er boeken verschenen over de natuur, de geschiedenis en over de Tweede Wereldoorlog, zoals Wonderen in de strijd, Het water komt! en Dirk helpt de bevrijders. Verder schreef hij een standaardwerk voor de jeugd en voor het onderwijs: De grote geschiedenis van een klein land.


Jan van Reenen leest boeken van o.a. Henk Koesveld, ds. J.T. Doornenbal, Francis A. Schaeffer en Bodie Thoene.

Boeken

Boeken staan alfabetisch gesorteerd op auteursnaam.